Over Cognac

Cognac is een prestigieus drankje dat al eeuwen wordt geproduceerd in het zuidwesten van Frankrijk. Het productieproces van cognac begint met wijn die gemaakt is van specifieke druivensoorten, zoals Ugni Blanc. Distillatie vindt plaats in koperen alambieken om de alcohol te concentreren. Dit resulteert in een complexe smaak die perfect is voor wie zoekt naar iets speciaals en unieks.

Er bestaan verschillende categorieën cognac. VS (Very Special) VSOP (Very Superior Old Pale) en XO (Extra Old), die staan voor de hoeveelheid tijd die de brandy heeft gerijpt. Hoe langer de cognac rijpt, hoe rijker de smaak en aroma zullen zijn.

Cognac wordt meestal geserveerd in kleine glazen zoals coupes of tulpen, op kamertemperatuur.  Vaak geserveerd na een maaltijd als digestief. Natuurlijk kun je cognac ook gebruiken als basis voor verschillende cocktails. Cognac drinke je meestal puur.

Label 159

Als u op zoek bent naar de beste cognac, dan bent u op de juiste plaats. Wij bieden een aantal cognac‘s, van voordelig tot exclusief. Onze cognac‘s zijn van de hoogste kwaliteit, met een smaak die zelfs de meest veeleisende connaisseur zal bekoren. Of u nu op zoek bent naar een aperitief, een digestief of een luxueuze drank om te genieten, u vindt het op label159.nl. 

Klik hier voor Cognac assortiment