Over Gin

Gin, een sterke drank die gemaakt is van graanalcohol en verschillende kruiden en specerijen. Het distillatieproces zorgt ervoor dat de alcohol een hoger alcoholpercentage krijgt, voordat de botanicals worden toegevoegd. De kenmerkende smaak van gin krijg je door de jeneverbes en andere botanicals, die zorgen voor een droge, pittige en kruidige smaak. Gin wordt vaak geserveerd in een gin-tonic, maar je kunt er ook een verscheidenheid aan andere cocktails en mixed drinks mee maken. Een aantal recepten kun je hier vinden. Gin is ook een populair ingrediënt in koken en kun je grbeuiken in marinades, sauzen en desserts.

Er zijn veel verschillende soorten gin beschikbaar, zoals London Dry gin, Plymouth gin en Old Tom gin. Elke soort heeft zijn eigen unieke smaakprofiel, afhankelijk van de specifieke botanicals die zijn gebruikt tijdens het distilleerproces. Old Tom Gins zijn zoetere gins die vaak een iets stroperiger mondgevoel hebben door toevoeging van suiker of honing. Barrel aged Gin is gerijpt op houten vaten.

In de afgelopen jaren is de populariteit van gin sterk toegenomen, met steeds meer distilleerderijen die nieuwe en innovatieve gin’s ontwikkelen met unieke smaken en ingrediënten. Dit heeft geleid tot een groeiende trend van craft gin’s.  Kleine batches van hoge kwaliteit gemaakt door kleine distilleerderijen.

Of u nu een gin-tonic drinkt op een zomerse dag of een unieke gin cocktail proeft in een bar, gin is een veelzijdige drank die zeker de moeite waard is om te ontdekken en te proeven.

 

Klik hier voor het assortiment Gin